luni, 19 mai 2014

Insfarsit atelierul 3

Dragi iubitori ai lemnului. Sa continuam asadar povestea atelierului meu, o poveste care sper sa starneasca entusiasm si sa va faca sa popositi alte cateva momente pe pagina blogului meu. In acest episod, acoperisul sau, coperisul cum ar spune un drag prieten...
Impingeee! ! ! Grinda de coama, are frumoasele dimensiuni de 20/15/620 cm;iar greutatea ei era suficienta cat sa ne rupa spatele si mie si lui Daniel dar cu implicarea activa a altor doi prieteni acesta semeata grinda a fost ridicata sus cat ai zice peste si astfel spinarile noastre au scapat si de data asta.
Dupa o scurta dar necesar sedinta purtata la inaltime :) am decis sa potrivim imbinarile stalpilor si contrafiselor in grinda de coama iar apoi sa ridicam intregul ansamblu si sa il fixam in imbinarile din centura sapate in prealabil.
Zis si facut. Astfel dupa alte cateva momente de incordare colectiva, grinda de coama flancata de cele doua contrafise puternice trona in varful atelierului urmand sa sustina cu hotarare toti cei douazeci de capriori.
Montarea capriorilor e o etapa frumoasa ce starneste mult entuziasm, e frumos sa vezi cum cele cateva grinzi ce fusesera basculate cu brutalitate in curte desenau acum silueta noului atelier
Priviti prin ce momente de profunda nedumerire am trecut incercand sa ne dam seama cum am reusit sa gresim un caprior si cum urmeaza sa montam tigla...dar despre toate astea in episodul viitor :)

4 comentarii:

  1. spor la treaba!! sa nuiti bradutul in varf

    misha

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma intreb daca nu trebuiau niste scoabe acolo.

    Mysterious Phaelekan :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am primit unele de la un prieten dar au fost cam slabe... :)

      Ștergere