miercuri, 21 septembrie 2011

lemnul de tei

pentru mine lemnul de tei era un lemn destinat exclusiv sculpturii si nu prea ma gandeam sa construiesc vre-o piesa de mobilier din acesta. dar cu ceva timp in urma am primit de la un bun prieten (multumesc catalin)niste scanduri minunate si mi-a incoltit in minte ideea de a lucra un mic dulapior, mai ales ca aveam de gand sa fac o usa care sa cuprinda si o tablie si o mica vitrina.
scandurile erau tinute intr-un pod de vreo cinci ani fiind astfel foarte uscate si fooarte usor de prelucrat, datorita minunatului lemn de tei, rindeaua aluneca pur si simplu lasand o suprafata sidefie. dupa vre-o trei zile in care nu am facut nimic altceva decat am rindeluit, scandurile mele erau acum gata pentru constructia piesei in sine. anumite operatiuni de prelucrare a acestui dulapior le-am prezentet in articole anterioare si astfel nu am sa mai revin, acum doar am sa va prezint dulapiorul gata.






dupa cum se vede si din poze carcasa e imbinata in cozi de randunica iar sertarul este inchis cu cozi de randunica ascunse ele fiind vizibile doar cand acesta este deschis.



tragand o concluzie finala asupra acestui lemn spun ca este un lemn absolut minunat, poate nu la fel de bogat cromatic ca si altele dar cu siguranta este un lemn care merita toata atentia noastra.
deoarece am construit aceasta pieasa de mobilier din dragul de a o construi si nu din necesitate nu prea am ce sa fac cu ea si astfel sunt dispus sa o vand.
pana data viitoare....succese!!!

2 comentarii:

  1. Foarte frumos! Dacă e de vânzare pune şi un preţ, că unii sunt prea timizi ca să întrebe!

    RăspundețiȘtergere
  2. pentru cei timizi pretul este de 350lei
    iar pt ce ce ridica o spanceana va reamintesc ca este lucrat integral manual, inclusiv rindeluirea.

    RăspundețiȘtergere