marți, 15 aprilie 2014

Insfarsit atelierul...

Dragi iubitori ai lemnului Probabil unii ditre voi ati renuntat sa mai deschideti blogul meu si nici nu ma mir... Mutarea mea la casa nu a fost chiar asa cum am visat eu...a fost chiar mai bine din aproape toate punctele de vedere, mai putin partea financiara; Renovarea casei a inghitit o gramada de bani iar constructia noului meu atelier nu a venit asa repede cum am sperat, am tot amanat, dar totusi a venit. M-am apucat sa ridic o constructie nu foarte mare dar suficienta pentru nevoile mele unde am de gand sa mesteresc numeroase obiecte frumoase din lemn dar pana sa ajungem la acele obiecte eu zic sa ne concetram putin pe constructia in sine. "Dupa multa truda si buimaceala" m-am hotarat asupra unei constructii suedeze, minimalista dar totusi si suficient de complexa incat sa imi puna la incercare abilitatile mele de dulgher :).                                        
Talpa atelierului nu a impus nici o dificultate, sunt doar niste grinzi imbinate in celebra coada de randunica, dar stalpii...:) sunt niste grinzi de 20/20 ce au trebuit cioplite cu ornament.
Realizarea acestor satalpi a fost o reala placecere chiar daca nu am avut toate uneltele necesare, un topor de dulgherie sau o barda ar fi facut munca mai usoara poate dar ne-am descurcat binisor si cu un topor normal, o barda mica si o cutitoaie. Dupa cioplirea stalpilor a urmat realizarea centurii dar despre asta si urmatoarele etape ale constructiei in episoadele viitoare deoarece atelierul inca nu este gata si trebuie sa mai progresez cu lucrarile. Inainte sa inchid trebuie sa aduc multumiri speciale amicului meu Daniel care si-a sacrificat intregul lui timp liber sa ma ajute pe mine cu ridicarea atelierului. Multumesc Daniel!
Sper ca in acest atelier sa reusesc sa construiesc piese frumoase de mobilier si sa organizez workshop-uri pentru iubitori de lemn interesati de tamplaria veche.

3 comentarii:

  1. BINE AI REVENIT !!!!
    Am crezut că te-ai lăsat de tâmplărie și te-ai apucat de croșetat... împletituri, sau un alt hobby :))
    Vezi că ai de recuperat o grămadă de timp, așa că, dă-i bătaie!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut ! Ma intereseaza sa invat sa cioplesc si sa prelucrez lemnul. Sunt mai mult decat incepator, dar imi doresc de mult sa incerc asta. As vrea sa stiu daca organizezi sau cunosti pe cineva care organizeaza astfel de workshopuri. As vrea sa particip.

    Adresa mea :
    cristian.alexandru@gmail.com, tel 0724 557 538

    Mult respect !

    RăspundețiȘtergere