sâmbătă, 6 februarie 2016
Ultimul banc
Dragi iubitori ai lemnului
Am facut de-a lungul timpului cateva bancuri, la unele am ras cu pofta la altele mai putin; iar in ultimele zile am facut un banc mult prea sec, nu a ras nimeni, nu a starnit nici o emotie si in consecita m-am hotarat sa ma retrag din acest rolul de comedian.
Voi construi de acum incolo pentru marele public lucruri care nu vor mai avea nota umoristica: dulapioare, lazi de zestre si alte matrapazlacuri care sper sa infrumuseteze viata si casele iubitorilor de lemn.
Cu speranta ca totusi cineva va zambi macar, va prezint acest ultim banc de tamplarie, care il ofer cu draga inima unui mester doritor.
Tejgheua este realizata din fag aburit si are dimensiunile de: 150cm/60cm/6cm inaltime de 87cm picioarele fiind realizate din fag gros de 7cm/10cm imbinate in cep si scobitura. Suruburile sunt facute din lemn de carpen iar piulitele acestora din lemn de frasin, gaurile realizate in tejghea sunt de 19mm fiind astfel compatibile cu accesoriile pentru bancurile de lucru disponibile in comert.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Bancul are stapan
RăspundețiȘtergereBuna ziua,
RăspundețiȘtergereMa numesc Catalin si sunt din Ploiesti, Prahova. Sun pasionat de natura si tot ce cuprinde(bushcraft, vanatoare, etc). De cativa ani in urma unui deces am primit o mostenire in localitatea Magureni, Prahova. Lucrand la restaurarea gospodariei m-am lovit de tot felul de obstacole. Principalul si cel mai mare obstacol a fost negasirea unui mester care sa restaureza tot ce era vechi acolo (si sunt destule). Si uite asa m-am apucat de tamplarie. Am inceput cu o rindea si un ferastrau. Cinuiala mare la inceput fara banc de lucru dar ulterior am gasit in sat la un fost dogar un "banc" de tamplarie. Ghilimelele nu sunt gresit puse. Dar totusi am reusit cu el sa trec la alt nivel si sa inteleg ce inseamna un banc de tamplarie. Acum imi petrec timpul liber in atelierul meu care are loc si de povarna (asta provizoriu)si mai mesteresc asa cate putin la o unealta ajutatoare, la o panoplie,un dulap,un pat, etc. Ideea e ca lucru cu lemnu este ceva care nu se poate exprima in cuvinte si asta pentru ca daca incerc sigur o sa dau gres. Ma bucur ca mai sunt oameni care intelg asta in Romania si sper din tot sufletul sa avem in continuare ce invata de la ei. Si sper ca acest ultim banc sa nu fie chiar ultimul pentru ca din punctul meu de vedere (incepator) mi s-au parut chiar foarte k.
P.S. Suces in continuare cu Blog-ul
SUC'ES :(
RăspundețiȘtergereBuna seara,am o nelamurire si sper sa ma puteti lumina.Cum ati dat filet celor doua piese care formeaza menghina bancului de lucru,si mai ales cu ce?Exista pe piata un set filiera/tarod,pentru filetat lemn?Multumesc.
RăspundețiȘtergereBuna seara,
Ștergerea-ti intuit bine, exista tarod si filiera ele se gasesc de cumparat aici; https://www.fine-tools.com/