joi, 26 februarie 2015

Scara

Dragi iubitori ai lemnului
Cand m-am mutat la casa m-am mutat mai mult sau mai putin intr-o casa goala, avand doar un singur robinet functional, urmand sa imi construiesc singur mobila si alte lucruri necesare unei case locuibile. Dupa ce am construit tot felul de dulapioare masute si usi, am ajuns intr-un final sa consruiesc si scara interioara. Pasul 1. Am inceput aceasta constructie cu o dilema de-a dreptul existentiala: ce fel de lemn sa folosesc? Aveam in minte cateva variante de genul fag stejar frasin dar parca nimic nu se concretiza, pana int-o zi cand a venit tatal meu in vizita si a intrebat foarte natural: "Pai de ce nu o faci din larice?" Chiar asa? De ce sa nu o fac din larice? Unul dintre raspunsuri ar fi fost: pentru ca nu am larice. Nici alte specii nu aveam asa ca am inceput sa imi intind antenele dupa larice si intr-un final am facut rost de acest rasinos minunat din patru locuri diferite, Multumiri speciale urmatorilor: Daniel, Vasile, Ferentz si Dinu :) Pasul 2. Proiectul. Aici chiar am avut probleme. Fiind o casa veche si nu una proiectata din start cu scara interioara, am avut o gramada de restrictii de spatiu si astfel trebuia sa gasesc solutii pentru ca scara sa fie cat mai naturala si sa mai si incapa in spatiul detinat ei :) Mi-ar fi placut sa pot scrie aici ca intr-un final i-am dat de capat si am reusit dar...NU. Eu sunt un biet farmacist cu cunostinte limitate de matematica si astfel ii aduc multumiri speciale lui Gelu care a reusit sa imi puna pe hartie un proiect care sa bata cu ideile mele.
Pasul 3. Executia. Am inceput prin a construi o gramada de blaturi ce urmeaza sa fie imbinate in forma de scara. Datorita tuturor restrictiilor de spatiu proiectul este de-a dreptul o ciudatenie o treime de scara este o scara samba o alta treime sunt trei trepte evantai iar ultima parte este o scara normala. Am inceput constructia de sus in jos cu acea parte de scara samba in care treptele sunt imbinate cu contratreptele cu imbinari coada de randunica.
Ma rog... dupa foarte multe imagini ca cele de mai sus am ajuns intr-un final la ce am vrut.
Va urma

2 comentarii:

  1. In sfarsit! Am asteptat cam mult dupa postarea asta, dar a meritat! O tona de cozi de randunica (perfecte)!!! Ai inceput in forta. Sunt curios, deja, ce va urma :)

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc de sustinere
    am sa tin aproape cu postarile

    RăspundețiȘtergere