vineri, 12 octombrie 2012

Mr. Moxon

A trecut ceva vreme de cand nu am mai reusit sa public nimic pe micul meu blog si sper ca nu v-ati pierdut complet interesul. Cu speranta de a va recapta putin atentia am sa vorbesc despre ultima piesa construita, este vorba de o menghina moxon.
Cand am descoperit prima data modelul asta de menghina l-am gasit absolut stupid si inutil; la ce bun? daca ai un banc de lucru sanatos? trebuie sa o montezi, sa o demontezi si pierzi o gramada de timp inutil. Parerea mea s-a schimbat radical odata ce am construit o astfel de menghina si am avut ocazia sa ma joc cu ea, nu mi-a venit sa cred ce comod e sa lucrezi cu asa ceva; daca vrei sa prinzi un panou o usa de dulap este absolut incomparabila, cele doua suruburi ii ofera o forta incredibila de strangere si astfel piesa ta nu va pleca nicaieri in timp ce tu o modelezi.
Montatul si demontatul menghinei nu mi sa mai parut o corvoada de data asta, am considerat ca merita efortul avand in vedere comoditate lucrului cu ea (asta pt ca este si putin mai inalta decat bancul si spatele tau va fi mai relaxat) Un alt mare avantaj al acestei menghine este acela ca nici macar nu ai nevoie de un banc de lucru pt ea, poti transforma aproape orice masa intr-un banc de lucru. Din nefericire stapanul acestei menghine nu a fost la fel de incantat de ea ca si mine dar sper totusi sa ii fie de ajutor in atelier. Sa auzim de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu