miercuri, 4 ianuarie 2012

Vechea Romanie

Am avut de curand o discutie cu un prieten despre ce a fost in tara noastra alta data, ce traditi, ce mesteri, si ce pacat ca au disparut toate acestea. Mie inca imi vine greu sa accept ca regimul comunist a fost o "necesitate istorica" in Romania. Astazi este foare la moda si foarte usor si iti injuri tara fiind mult mai greu sa crezi si sa faci ceva pentru ea. Pentru cei care cred ca in Romania nu a fost si nici nu vor fi lucrurile bune, am sa va arat, cum arata un caiet de proiecte ce a apartinut unui tamplar din localitatea Frasin (Bucovina) in anii 1938.



Chiar daca are copertile ingalbenite de vreme si urechi pe la colturile paginilor aceste cataloage surprind chiar si astazi in epoca imprimantelor performante printr-o calitate a imaginilor deosebita si prin multitudinea de modele oferite mesterilor tamplari.





Si lucrurile nu se opresc aici, piesele de mobilier ce le puteti vedea in micile poze de pe ecran exista si in realitate. Acest mester deosebit reusea sa faureasca doar cu unelte de mana ce nu se reuseste astazi cu utilaje performante.
Am privit cu foarte multa admiratie munca lui si astazi ma simt extrem de privilegiat deoarece bancul lui de lucru este prezent in atelierul meu fapt pentru care trebuie sa ii multumesc fiicei dansului: doamna Hermiona.




Sa auzim de bine!

3 comentarii:

  1. mi se pare interesant acel caiet de proiecte,daca te rog frumos ai putea sa faci o copie sau nu poate dezvalui imaginile din acel caiet,astept un raspuns multumes mult

    RăspundețiȘtergere
  2. se poate face si o copie, nu e secret national.

    RăspundețiȘtergere
  3. daca va las adresa de mail puteti sa imi trimiteti si mie o copie:D .de ceva timp ma ocup si eu de tamplarie nu am apucat sa ma invete bunicu toate chstiile pe care le stia.....va multumes frumos email burn_mihai@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere