miercuri, 14 decembrie 2011

Lemn vs MetalCand am inceput sa lucrez in lemn am fost dea dreptul absorbit de blogurile si saiturile americane despre unelte care prezentau rindelele din metal ca pe o chestie deosebita, insa pe parcurs ce am avansat, eu am descoperit altceva, si acest altceva este tamplaria germana.
Unelte germane sunt mult mai usor de gasit in spatiul nostru mioritic si chiar cumparate de noi au niste preturi mult mai acceptebile.
De ce imi plac asa de mult rindelele de lemn?
Pentru ca sunt din lemn si am o afinitate pentru acest material :). Pentru ca aluneca intr-un mod deosebit pe lemn mai ales daca sunt date si cu parafina pe talpa. Pentru sunetul deosebit pe care il scot cand rindeluiesti si nu in ultimul rand pentru ca nu au maner si mana ta este mai aproape de scandura care o rindeluiesti.
De ce imi plac mai putin rindelele din metal?
Pentru ca nu aluneca la fel de usor chir daca le dai cu parafina. Pentru ca sunt destul de greu de tinut drept mai ales cand rindeluiesti in cantul scandurii. Pentru ca eu dezvolt o iritatie la mana stanga cand lucrez mai mult cu ea :). Pentru ca aparent sunt mai usor de intretinut dar rugina nu doarme niciodata si orice urma de grasime de pe mana ta se transforma intr-o pata rosiatica.
Poate ca asi putea sa aberez la nesfarsit gasind tot felul de avantaje si dezavantaje pentru ambele tipuri de rindele insa adevarul este ca nu am reusit sa ma obisnuiesc cu rindeaua metalica chiar daca lucrez cu ea de ceva vreme.

2 comentarii:

 1. "Poate ca asi putea..."
  Forma corecta este: poate ca as putea...
  Iertati-ma ca indraznesc sa fac aceasta corectura dar am citit mai multe postari de-ale dumneavoastra si am observat ca greseala se repeta.

  Un iubitor al lemnului

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumesc pentru comentariu. Ma bucur ca ati gasit blogul meu interesant si ma bucur ca ati intervenit. Critica nu este placuta dar este constructiva; sunt convins ca asta nu este singura greseala, va rog frumos sa treceti peste si sa luati din text partea frumoasa (daca gasiti asa ceva).
  Multumesc inca odata pt interventia dumneavoastra si va rog sa nu ezitati nici data viitoare.

  RăspundețiȘtergere