miercuri, 24 august 2011

de cateva zile lucrez frenetic la un ultim proiect care imi ofera multe satisfactii dar si ceva provocari noi. am in plan sa contruiesc o imbinare ce nu am mai facut-o pana acum deoarece nu am avut o rindea care sa imi permita executarea ei. acum o am. (Multumesc Tudor!).
din pacate nu cunosc nici denumirea populara si nici cea oficiala a acestei imbinari si astfel am sa o denumes simplu imbinarea. :)
sa va povestesc cum am facut-o

aveam de gand sa construiesc un uluc transversal, dar sa nu fie dintr-un capat in altul al scanduri. ci sa imi lase ultimii doi centimetri intacti. (asa e proiectul) astfel am fixat piesa mea pe lemn pe bancul de lucru cu un opritor care sa imi salveze cei doi centimetri.

odata piesa mea fixat am trasat cu un cutit de bricolaj doua linii paralele la o distanta egala cu grosimea scanduri ce urma sa fie introdusa in uluc.


cu acelasi cutit am adancit insemnarile pana le-am transformat in doua santuri suficent de largi si adanci cat sa nu sara lama fierastraului din ele.


am taiat cu fierastraul la o adancime stabilita (1cm) si am inlaturat reziduu cu rindeaua mult ravnita.acum era timpul doar pentru un mic test.

imbinarea a iesit perfect! sunt foarte multumit de rezultat!

:)

2 comentarii:

  1. Felicitari pentru imbinarea reusita si pentru noua rindea la care ravnesc si eu ... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pt gandurile bune!
    imbinarea este acum parte componenta a dulapului din lemn de tei (si-a indeplinit misiunea) :)

    RăspundețiȘtergere